preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mljet" Babino Polje

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 5. 2021.

Ukupno: 2239
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Otvaranje škole za učenike razredne nastave 25. svibnja
Autor: Sanja Lazo, 20. 5. 2020.

Nakon prvoga dijela uputa koje su uključivale vrlo restriktivne mjere uključivanja učenika u razrednu nastavu, HZJZ objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koje imaju pomoćnika u nastavi prema kojima se 25. svibnja otvaraju škole za učenike od 1. do 4. razreda. 
 


U skladu s uputama:
- nastavlja se mješoviti oblik nastave 
- roditelji neovisno o svom radnom statusu odlučuju o odlasku djece u školu.
- oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu praćenjem Škole na trećem.
- učenici u školu dolaze samostalno ili imaju organiziran prijevoz.
- u školi se neće izvoditi izvannastavne aktivnosti i dodatne aktivnosti, a nastava tjelesne i zdravstvene kulture, dodatna i dopunska nastava izvoditi će se u smanjenom opsegu.
- izvodi se i nastava ostalih predmeta koju predaju učitelji predmetne nastave (strani jezik i izborna nastava).
- roditelji su dužni upoznati se sa uputama HZJZ https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf 
- roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnateljici škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
- roditelji ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
- roditelji ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19. 
- roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu. 
- roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
- informacije i roditeljski sastanci  obavljaju se telefonskim putem ili videopozivom.
- škola ne uzima izjavu od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu, roditeljima je
omogućeno naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju