preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mljet" Babino Polje

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 5. 2021.

Ukupno: 2239
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJESTI za učenike i roditelje
Autor: Sanja Lazo, 19. 6. 2020.

Prema članku 76. Zakona o odgoju i obrazovanju članak 7. učenik ili roditelj koji nije zadovoljan ocjenom iz vladanja i zaključnom ocjenom iz pojedninog predmeta ima pravo u roku od dva dana podnijeti zahtjev Učiteljskom vijeću radi preispitivanja ocjene. Roditelj ili učenik 23. lipnja podnosi zahtjev za preispitivanjem zaključne ocjene iz pojedinog predmeta te u roku dva dana polaže ispit pred ispitnim povjerenstvom.

- početak popravnih ispita - 24. lipnja od 8:00 sati u OŠ Mljet i PŠ Goveđari

- datum podjele svjedodžbi, povratka udžbenika, školskih tableta i računala : 13. srpnja 2020. prema sljedećem rasporedu

8. i 7. razred u 8:00 sati

6. i 5. razred u 9:00 sati

1.2.,3. i 4. razred u 10:00 sati

Datum podjele svjedodžbi za učenike PŠ goveđari biti će objavljen naknadno.

UPUTE O POVRATU UDŽBENIKA

Uz povrat udžbenika valja navesti članak 3. Naputka o uporabi udžbenika i drugih obrazovnih materijala (priložen ispod) koji kaže:

(1) Ako učenici izgube ili zbog nepažljivog postupanja onemoguće ponovno korištenje udžbenika predviđenih za višegodišnje korištenje, dužni su nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika. Sredstva koja škola na ovaj način dobije predstavljaju namjenski prihod i mogu se iskoristiti za naknadni dokup udžbenika, ako za to postoji potreba, ili se krajem tekuće godine vraćaju u Državni proračun.

(2) Učenici udžbenike vraćaju na kraju nastavne godine, odnosno na kraju popravnog ispita. Iznimno, udžbenici koji sadržajno obuhvaćaju gradivo nekoliko razreda, vraćaju se nakon završetka zadnje nastavne godine korištenja.

(3) Učenik koji ne vrati udžbenike koje je zadužio prethodne školske godine, odnosno ne nadoknadi štetu iz stavka 1. ovoga članka, neće moći zadužiti udžbenike za novu školsku godinu.

Povrat udžbenika započinje 13. srpnja 2020. godine. Učenicima 1., 2. i 3. razreda Škola poklanja udžbenike te ih učenici zadržavaju kod sebe i nisu ih dužni vraćati jer su radni odnosno od jeseni su u uporabi novi udžbenici.

Udžbenik Katoličkog vjeronauka u 1. razredu nije radni i učenici bi ga trebali vratiti

Učenici 4. i 5. razreda vraćaju sve udžbenike, a učenicima koji završavaju 6. razred Škola poklanja sve udžbenike koje su koristili u 6. razredu.

Učenici 7. razreda vraćaju udžbenike za Biologiju, Kemiju, Geografiju i Fiziku, dok im ostale udžbenike Škola daje na poklon.

Učenici 8. razreda vraćaju sve udžbenike osim udžbenika: Biologije, Kemije i Fizike.

Učenici koji završavaju 5. razred zadržavaju geografski atlas za uporabu u višim razredima.

 

Mole se roditelji i učenici da se pridržavaju uputa HZJZ.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju