preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mljet" Babino Polje

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 5. 2021.

Ukupno: 2175
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest o upisu djece u 1. razred školske godine 2021./2022. u osnovne škole na području DNŽ
Autor: Sanja Lazo, 12. 1. 2021.

 

U I. razred śkolske godine 2021./2022. u osnovne škole na području Dubrovačko-neretvanske żupanije upisat će se djeca koja imaju prebivalište, odnosno prijavljeno boravište na području Dubrovačko- neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi i to:

  1. djeca koja do 01. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života,
  2. djeca koja do 31. ožujka 2021. godine nemaju navršenih šest godina života, ali koja do 31. prosinca 2021. godine navršavaju šest godina života ako to, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, odobri ovaj Upravni odjel,
  3. djeca kojima je za školsku godinu 2020./2021. rješenjem Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije odgoden upis u prvi razred osnovne škole ili su rješenjem Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije privremeno oslobodena od upisa u I. razred osnovne škole.
  4. U I. razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. u osnovne škole na području Dubrovačko- neretvanske županije obvezno se upisuju djeca iz točke 1. koja su hrvatski državljani, a djeca koja nisu hrvatski državljani, a imaju odobren boravak na području Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno na području koje pripada pojedinoj osnovnoj školi, mogu se upisati ako to žele njihovi roditelji. odnosno skrbnici, odnosno sukladno propisima o ulasku, kretanju, boravku i radu stranaca u Republici Hrvatskoj. Djeca državljana država članica Europske unije pravo na osnovno obrazovanje ostvaruju kao i hrvatski državljani.

Mole se roditelji /skrbnici djece dorasle za upis da do 10. veljače podnesu Zahtjev za uvrštavanje djeteta na popis školskih obveznika (u prilogu ili se može dobiti u tajništvu). 

Ispunjeni „Zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika“, presliku osobne iskaznice djeteta, odnosno skeniranu osobnu iskaznicu djeteta  ukoliko  je  ima  iIi  jednog  od roditelja, odnosno skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu, kpiju rodnog lista i domovnice, roditelj, odnosno skrbnik, dostavlja osobno, poštom ili e-mailom ured@os-mljet-babinopolje.skole.hr (sa naznakom za upis u prvi razred) na navedenu adresu škole kojoj pripada prema upisnom području.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju